Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu are de gând să iasă din OMC: MAE rus: Ar fi 'un cadou pentru neprieteni'

facebook.com
OMC

Rusia nu are de gând să iasă din Organizația Mondială a Comerțului (OMC), deși anumite țări încearcă să o elimine de acolo, a declarat directorul Departamentului pentru colaborare economică al Ministerului de Externe al Rusiei, Dmitri Biricevski.

MAE, a spus diplomatul, are în vedere toate variantele de participare a Rusiei la comerțul multilateral și analizează "echilibrul beneficiilor și costurilor calității de membru cu drepturi depline în OMC".

"Pornim de la faptul că există motive să rămânem în organizație în calitate de membru cu drepturi depline, cu scopul de a păstra legăturile stabile cu țările în curs de dezvoltare", a spus Biricevski.

Ministerul de Externe a subliniat în repetate rânduri că Rusia nu intenționaeză să renunțe la calitatea de membru al OMC.

Ieșirea din OMC poate influența negativ nivelul și calitatea legăturilor economice externe ale Rusiei, întrucât organizația este o platformă importantă și fără alternativă pentru susținerea intereselor economico-comerciale ale Rusiei, a declarat Aleksandr Pankin, adjunctul ministrului de externe.

MAE rus a calificat ieșirea din OMC ca fiind "un cadou pentru neprieteni". Împotriva renunțării la calitatea de membru în OMC se pronunță și Ministerul pentru Dezvoltare Economică. Î

n luna martie a anului trecut, ministerul a declarat că statele care nu au introdus sancțiuni împotriva Rusiei vor percepe negativ ieșirea țării din OMC

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.