Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu dă doi bani pe democrație și ONG-urile străinilor: Zeci au fost închise pentru imixtiune în politicile publice

DW
Vladimir Putin

Treizeci şi una de organizaţii străine au fost lichidate în Rusia de la începutul anului 2022, a informat luni subsecretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Aleksandr Grebenkin, transmite EFE. ''În acest an, din cauza repetatelor şi gravelor încălcări ale legislaţiei ruse au fost lichidate 18 birouri şi reprezentanţe ale unor organizaţii neguvernamentale străine şi internaţionale şi au fost declarate indezirabile, cu interzicerea ulterioară a activităţii lor, 13 organizaţii din SUA, Regatul Unit, Polonia, Ucraina şi din alte ţări'', a anunţat Grebenkin într-un interviu acordat publicaţiei Rossiskaia Gazeta.

În plus, şapte organizaţii non-profit, 13 persoane juridice şi 48 de persoane fizice au fost declarate ''agenţi străini'', a adăugat el. Potrivit lui Grebenkin, aceste măsuri au permis ''stoparea într-un mod oportun a tentativelor de amestec străin în afacerile interne ale Rusiei''. Uniunea Europeană a condamnat în iulie legea rusă privind ''agenţii străini'' şi a notat că înăsprirea recentă a acestui act normativ privează şi mai mult populaţia Rusiei de ''informaţii independente cu privire la acţiunile ilegale şi atrocităţile comise de forţele ruse în Ucraina''.

La sfârşitul anului trecut, justiţia rusă a ordonat dizolvarea Memorial International, principala organizaţie neguvernamentală care militează pentru drepturile omului în această ţară şi care a fost acuzată de încălcarea sistematică a legii privind agenţii străini, scrie EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.