Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu scapă nici cu 4 vaccinuri: Pandemia dă semne de revenire, cel mai mare număr de infectări din ultimele 3 luni

Cristi Șelaru
Moscova Piața Roșie

Rusia a înregistrat 9.997 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră zilnică în aproape trei luni, au informat marţi autorităţile sanitare ale ţării, citate de EFE.

În ultima zi s-au produs 379 de decese asociate bolii provocate de noul coronavirus, potrivit datelor publicate pe site-ul comitetului creat de guvernul rus pentru a combate răspândirea COVID-19, scrie agerpres.ro.

Peste o treime dintre noile contagieri, 3.817, au fost raportate la Moscova, principalul focar infecţios al ţării, unde de la începutul pandemiei s-au înregistrat puţin peste 1,2 milioane de cazuri şi 20.590 de decese de COVID-19.

Deşi Rusia dispune de patru vaccinuri anti-COVID-19 de producţie proprie - bidozele Sputnik V, EpiVacCorona şi CoviVac, şi monodoza Sputnik Light- campania de vaccinare în ţară, care a început în ianuarie anul acesta, avansează lent ca urmare, în principal, a reticenţei populaţiei în faţa vaccinării.

Un sondaj realizat luna trecută în mai de Centrul Levada a dezvăluit că sub 62% dintre ruşi sunt dispuşi să se vaccineze cu Sputnik V, principalul ser folosit în campania de vaccinare şi care, potrivit producătorilor săi, are o eficacitate de 97 la sută.

Potrivit autorităţilor ruse, aproximativ 15 milioane de persoane, puţin mai mult de 10 la sută din populaţie, au fost deja vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă şi alte 3 milioane au primit prima doză.

Rusia, a şasea ţară din lume ca număr de contagieri după SUA, India, Brazilia, Franţa şi Turcia, a înregistrat în total 5.145.843 cazuri de COVID-19 şi 124.496 de decese asociate bolii provocate de noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.