Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu se lasă în fața sancțiunilor economice impuse de Occident! Răspuns în forță din Mosocova: Pregătim măsuri de sprijin

telegraph.md
rubla ruseasca

Comisia Dumei de Stat pentru Buget și Impozite din Rusia, împreună cu guvernul Federației Ruse, vor pregăti cu promptitudine un pachet de măsuri de sprijinire a companiilor rusești pentru a minimiza consecințele sancțiunilor impuse afacerilor, a spus șeful Comisiei, Andrei Makarov, informează Interfax.

„Am început deja să lucrăm cu guvernul și, în cel mai scurt timp posibil, vom prezenta măsuri specifice de susținere a industriilor noastre, a companiilor noastre, care au fost deosebit de afectate de sancțiuni. De asemenea, vom dezvolta propuneri cu privire la modul de susținere a cetățenilor în condițiile actuale", el a spus.

Vorbind despre activitatea sistemului bancar rus, șeful comitetului a subliniat că Banca Centrală face totul pentru a minimiza consecințele sancțiunilor impuse.

„Putem spune cu încredere că Banca Rusiei s-a pregătit pentru introducerea de restricții în sectorul bancar din țara noastră”, a spus Makarov. „Banca Centrală va furniza în mod continuu băncilor lichidități în ruble, în numerar și fără numerar, ceea ce va asigura funcționarea neîntreruptă a bancomatelor și a sucursalelor bancare.”

Potrivit deputatului, sistemul bancar rusesc este stabil, dispune de suficient capital și lichiditate pentru buna funcționare a sucursalelor bancare și a bancomatelor în orice situație.

Makarov a asigurat că toate fondurile clienților din conturi sunt salvate și disponibile în orice moment. „Cardurile bancare ale tuturor băncilor, inclusiv ale celor incluse în lista de sancțiuni, continuă să funcționeze stabil în țara noastră”, a spus el.

Vezi și: Video | Ursula von der Leyen anunță că UE închide complet spațiul aerian pentru ruși. Russia Today și Sputnik vor fi interzise în UE

După cum a adăugat deputatul, „desigur, există dificultăți din cauza deconectarii unor bănci de la sistemul internațional SWIFT , dar în interiorul țării, transferul de date financiare în orice scenariu de evenimente va fi asigurat de sistemul de transmitere a mesajelor financiare."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.