Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia primește semnale din SUA privind reînnoirea relației

lavrov kerry

Rusia primeste semnale din SUA privind restabilirea canalelor de cooperare si nu intentioneaza sa 'cocheteze' si sa refuze dialogul, a declarat luni ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, în cadrul unui forum al tineretului rus, relateaza agentia de presa TASS, potrivit Agerpres.

'Atunci când (SUA) ne vor propune restabilirea canalelor de cooperare, nu vom cocheta si refuza. Primim deja semnale în acest sens. Este clar acum ca refuzul SUA de a participa la comisia prezidentiala bilaterala nu a fost o idee constructiva', a afirmat Lavrov.

Referitor la viitoarele alegeri prezidentiale din SUA, seful diplomatiei ruse a spus ca nu vede o mare diferenta între republicani si democrati.

Rusia este pregatita sa conlucreze cu UE si SUA, dar nu va renunta la interesele sale si la identitatea sa, a subliniat ministrul rus de externe. 'Suntem pregatiti pentru un dialog constructiv, pe picior de egalitate, cu parteneri din SUA si UE, dar nu vom renunta sa ducem o politica interna si externa independenta', a afirmat Serghei Lavrov, evocând în acest context o declaratie facuta recent de presedintele rus Vladimir Putin, potrivit caruia Rusia 'nu face târg cu suveranitatea sa'.

În lumea de astazi, relatiile trebuie sa se bazeze pe dialog si respectarea reciproca a intereselor, a mai spus ministrul rus. 'Cred ca daca aceste principii ar fi fost percepute de catre partenerii occidentali nu ar fi existat nicio tensiune în legatura cu avansarea NATO spre frontierele Rusiei si nici criza ucraineana nu ar fi existat', considera el.

În acelasi context, ministrul rus de externe a acuzat Occidentul ca prin încercarile sale de a mentine artificial o pozitie dominanta la nivel mondial pe calea sanctiunilor sau chiar pe cale armata nu face decât sa provoace haos si transforma tari întregi în zone unde creste amenintarea terorista, potrivit TASS.

'Epoca dominatiei istorice a Occidentului - care dureaza de sute de ani - se apropie de sfârsit', a opinat el, adaugând ca noi centre de putere sunt în curs de aparitie în regiunea Asia-Pacific.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.