Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia profită de criza China-Taiwan și atacă SUA: 'Încercările americane de a-și extinde dominația în lume sunt inutile'

TASS
serghei lavrov

Încercările SUA de a-și extinde dominația la un număr tot mai mare de puncte din întreaga lume sunt inutile și reflectă politica SUA de permisivitate, a declarat vineri ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în cadrul unei întâlniri cu ministrul chinez de externe Wang Yi.

Ministrul rus a atras atenția asupra "permisivității de care dau dovadă colegii americani și încearcă de fiecare dată să-și afirme dominația" în noi și puncte ale globului.

"Și de fiecare dată cei care urmează acest lucru înțeleg inutilitatea politicii, conform căreia puteți închide ochii la o situație, o criză creată de Statele Unite, și vă puteți aștepta ca totul să fie mai mult sau mai puțin bun. Nu, americanii au stabilit un curs pentru a suprima orice independență", a spus Lavrov, citează Interfax.

"Așa cum au decis să facă din Ucraina o amenințare la adresa Federației Ruse și timp de mulți ani au ignorat politicile rasiste ale regimului de la Kiev, care a distrus tot ce era rusesc. În mod similar, în cazul vizitei doamnei Nancy Pelosi în Taiwan, ei au ignorat toate principiile lor, pe care le-au proclamat public și la care au convins pe toată lumea, inclusiv prin înșelăciune. În același mod, în cazul Ucrainei, au încălcat principiile securității indivizibile, pe care le-au semnat la cel mai înalt nivel și pe care pur și simplu le-au călcat în picioare", a adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.