Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pune paie pe foc în scandalul stârnit de Lavrov: 'Mercenarii israelieni', acuzați că luptă în Ucraina alături de 'neo-naziștii' Batalionului Azov

rusia israel

„Mercenarii israelieni” luptă în Ucraina alături de Batalionul Azov, pe care Moscova îl descrie drept „nazist” şi susţine că a comis atrocităţi în Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Astfel, Moscova intensifică disputa cauzată de şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, care a afirmat că Adolf Hitler avea „sânge de evreu”, relatează Le Figaro și news.ro.

„Voi spune ceva ce care politicienii israelieni probabil nu vor să audă, dar poate că îi va interesa. În Ucraina, mercenarii israelieni luptă alături de militanţii din Azov”, a declarat purtătoarea de cuvânt a a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-un interviu pentru postul de radio Sputnik.

Fondat în 2014 de activişti de extremă dreaptă înainte de a fi integrat în forţele regulate, regimentul ucrainean Azov s-a impus ca unul dintre cei mai înverşunaţi opozanţi ai forţelor ruse în războiului declanşat de Rusia în Ucraina în luna februarie.

Membrii săi, împreună cu alţi luptători ucraineni, au refuzat în special să depună armele în oraşul portuar asediat Mariupol (sud-estul Ucrainei), unde ultimii apărători ai oraşului se află în oţelăria Azovstal. Forţele ruse au lansat un atac asupra Azovstalului marţi.

Membrii Batalionului Azov sunt priviţi ca nişte eroi de către ucraineni, dar, pe de altă parte, Rusia îi prezintă drept ”fascişti” şi ”nazişti” care comit atrocităţi.

Afirmaţia Mariei Zaharova potrivit căreia israelienii luptă alături de ucraineni împotriva Rusiei intensifică disputa dintre Israel şi Rusia, care a luat naştere după ce ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat, duminică, că Adolf Hitler, avea ”sânge de evreu”, o teorie infirmată de istorici. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski are origini evreieşti.

Remarcile şefului diplomaţiei ruse au înfuriat Israelul, numindu-le ”scandaloase şi de neiertat”, precum şi ”o eroare istorică îngrozitoare”.

De asemenea, Ministerul rus de Externe a mai acuzat Israelul că ”sprijină regimul neo-nazist de la Kiev şi alimentează antisemitismul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.