Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, reacție dură la adresa statelor occidentale: se comportă precum un procuror, judecător și călău în același timp în așa-numita dramă #Novicioc

news.sky.com
Serghei Skripal Iulia Skripal

Delegația rusească a Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice a declarat joi că țările occidentale se comportă ca un procuror, judecător și executor în cazul otrăvirii cu agent neurotoxic a lui Serghei Skripal și a fiicei acestuia, Iulia, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

„Vestul colectiv se comportă precum un procuror, judecător și călău în același timp în așa-numita dramă #Novicioc . De ce ar trebui Rusia să își dovedească nevinovăția, ci nu ceilalți?”, au declarat reprezentanții delegației printr-un mesaj pe Twitter.

Administraţia Donald Trump a stabilit miercuri că Rusia este responsabilă de atacul neurotoxic comis în martie în Marea Britanie vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal și a anunțat că va impune sancţiuni. Decizia a fost susținută de Marea Britanie.

Ambasada Rusiei la Washington a catalogat drept "draconice" noile sancțiuni impuse de SUA, adăugând că aceste restricții se bazează pe "acuzații fanteziste".

De asemenea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că sancțiunile sunt "în mod categoric inacceptabile" și "contrare dreptului internațional", dar Moscova însă speră la dezvoltarea unor relații constructive cu Washingtonul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.