Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează la decizia Moldovei: Ce AMENINȚĂRI vin de la Moscova

Putin KGB

Rusia va răspunde deciziei Ministerului de Externe al Republicii Moldova de a expulza cinci diplomaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău prin expulzarea unor diplomaţi moldoveni, a declarat luni Igor Morozov, membru al comisiei pentru afaceri internaţionale din Consiliul Federaţiei, relatează agenţia Ria Novosti, citată de portalul Deschide.md.

'În această situaţie noi nu putem răspunde altfel. Vor fi luate măsuri simetrice, va urma expulzarea diplomaţilor moldoveni' a declarat Morozov, scrie agerpres.ro.

Citește și: STUDIU 40% dintre cei care navighează pe internet nu utilizează mijloace de apărare împotriva virusurilor

Un oficial din Ministerului de Externe al Republicii Moldova a anunţat luni că cinci diplomaţi ai ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău au fost declaraţi persona non grata, fără să precizeze motivele acestei decizii.

Informaţia a fost confirmată de ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin. 'Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic', a declarat el agenţiei TASS.

Citește și: Biblia în versuri, o lucrare unică în țară, va putea ajunge la românii de pretutindeni

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat printr-un mesaj pe Facebook calificând drept 'revoltător' gestul Ministerului de Externe de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi, care trebuie să părăsească Republica Moldova în 72 de ore.

În opinia lui Dodon această decizie este rezultatul unei comenzi venite 'din Occident, poate de peste ocean'. El a acuzat guvernul de la Chişinău că 'a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului şi ale Washington-ului în regiune' şi că a 'făcut un gest urât, care nu va trece fără consecinţe negative'.

Citește și: China a lansat prima sa navă spațială de marfă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.