Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii cer anchetă penală în cazul președintelui Poloniei: 'Reabilitează fascismul. Polonia există astăzi ca stat doar datorită țării noastre'

universul.net
viaceslav volodin

Președintele polonez Andrzej Duda ar trebui să fie urmărit penal pentru că a spus că Rusia ar trebui să plătească despăgubiri pentru cel de-al Doilea Război Mondial, deoarece prin aceasta reabilitează fascismul, a declarat vineri președintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului Federației Ruse), Viaceslav Volodin, pe canalul său de Telegram.

"Declarația președintelui polonez reabilitează fascismul și insultă memoria bunicilor și străbunicilor noștri care și-au dat viața pentru libertatea și independența poporului polonez", a declarat Volodin. El a reamintit că legislația rusă prevede pedepse penale pentru reabilitarea fascismului. "Este corect ca organele de control să examineze declarația lui Andrzej Duda și să ia măsurile adecvate pentru a-l trage la răspundere penală", a subliniat Volodin.

El a reamintit că eliberarea lumii de nazism s-a făcut cu prețul ridicat de 27 de milioane de morți pentru poporul sovietic. "Polonia există astăzi ca stat doar datorită țării noastre", a subliniat Volodin.

Astfel, a menționat președintele Dumei, polonezii "împreună cu rușii, ucrainenii și belarușii au fost exterminați în lagăre de concentrare" și folosiți pentru muncă silnică. De asemenea, el a amintit că, în ianuarie 1945, locuitorii din Varșovia au întâmpinat trupele sovietice "cu flori și lacrimi în ochi", iar poporul sovietic, "el însuși înfometat, a trimis alimente pentru a ajuta Polonia". "Aceasta este istoria noastră. Nu poate fi tăiat", a subliniat Volodin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.