Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacţionează după ce Iranul a lansat o rachetă balistică

Tirul cu rachetă cu rază medie de acţiune efectuat de Teheran nu constituie o încălcare a rezoluţiei ONU privind programul nuclear al Iranului, a apreciat marţi diplomaţia rusă, denunţând reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate ca pe o tentativă de a "inflama situaţia", relatează AFP, conform agerpres.

După ce a lansat o rachetă balistică, Iranul a anunţat că nu va ataca o altă ţară

"Rezoluţia 2231 a Consiliului de Securitate nu conţine nicio interdicţie pentru Iran de a efectua astfel de acţiuni", a declarat pentru Interfax ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov. "Această rezoluţie nu conţine decât un apel către Iran de a nu efectua tiruri cu rachete capabile să fie înarmate cu focos nuclear", a adăugat el. "Un apel nu este, în termeni de logică pură, similar cu o interdicţie. Nu este acelaşi lucru", a insistat Riabkov, reamintind că acordul din iulie 2015 supune Teheranul "unui control internaţional sever" în ceea ce priveşte programul său nuclear.

ALERTĂ - Theresa May a anunţat data în care Marea Britanie SE RUPE de Europa

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgenţă marţi, la cererea SUA, pentru a discuta acest tir cu rachetă cu rază medie de acţiune efectuat de Iran.

Un responsabil american a declarat pentru Reuters, sub rezerva anonimatului, că Iranul a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acţiune.

Pe de altă parte, Iranul a susţinut că rachetele sale nu vor fi niciodată echipate cu focoase nucleare şi a dat asigurări că nu are intenţia de a dezvolta un program de arme nucleare. Dar responsabili militari iranieni au declarat că doresc o dezvoltare a programului de rachete al ţării.

Acordul asupra programului nuclear iranian, încheiat în 2015 cu Marea Britanie, China, Franţa, Germania, Rusia şi SUA, impune restricţii în dezvoltarea programului nuclear al Iranului, în schimbul unei ridicări a sancţiunilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.