Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recapătă inițiativa și începe o ofensivă majoră în Lugansk (ISW)

NEXTA
lugansk

Forțele ruse au recăpătat inițiativa în Ucraina și au început următoarea lor ofensivă majoră în regiunea Lugansk, a declarat Institutul pentru Studierea Războiului în cea mai recentă actualizare.

Potrivit evaluării think tank-ului din D.C., ritmul operațiunilor rusești de-a lungul liniei Svatove-Kreminna din vestul Oblastului Lugansk a crescut semnificativ în ultima săptămână.

Surse ruse au raportat, de asemenea, pe scară largă că „trupele ruse convenționale atacă liniile defensive ucrainene și fac progrese marginale de-a lungul graniței Harkov-Lugansk, în special la nord-vest de Svatove, lângă Kupyansk și la vest de Kreminna”, a spus ISW.

Imaginile de luptă geolocalizate au confirmat, de asemenea, câștigurile trupelor rusești în zona Dvorichne, la nord-vest de Svatove.

Svatove și Kreminna sunt situate în regiunea Lugansk din estul Ucrainei. Rusia a ocupat părți ale oblastului în 2014 și, din februarie 2022, a reușit să cucerească majoritatea regiunii.

Președintele Volodymyr Zelensky a declarat într-o adresă video din februarie. 5 că, pe baza mai multor rapoarte, Rusia intenționează să facă „ceva simbolic” în februarie pentru a compensa pierderile din ultimul an.

Într-un interviu acordat publicației de știri Ukrainska Pravda, ministrul Apărării Oleksii Reznikov a spus că rușii au învățat din greșelile lor și nu vor încerca să atace din toate direcțiile deodată. Potrivit lui Reznikov, Rusia are forțe majore în estul și sudul Ucrainei.

„Acum au o nouă tactică - încercări concentrate, lente, încetul cu încetul, cu zece metri la un moment dat, de a captura, împinge, stoarce (trupele ucrainene)”, a spus Reznikov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.