Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recunoaște că NU știe situaţia epidemiei în țară: 'Volumul testelor este foarte mic şi nimeni nu are o imagine clară', spune primarul Moscovei

Moscova

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a avertizat marţi că nu se cunoaşte exact situaţia epidemiei de coronavirus în Rusia, transmite AFP.

'Problema este că volumul testelor este foarte mic şi nimeni nu are o imagine clară' în Rusia, ca în restul lumii, a spus Sobianin, care conduce grupul de lucru pentru combaterea epidemiei de COVID-19, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin, conform transcrierii de pe site-ul de internet al Kremlinului, infomează agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi restricții: Ce a fost până acum o recomandare devine o obligație

Putin a susţinut de mai multe ori, săptămâna trecută, că situaţia din Rusia este sub control, spre deosebire de cea din Italia sau Franţa.

Primarul capitalei, un apropiat al preşedintelui, a arătat că numărul de 290 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate până acum la Moscova este subevaluat şi a estimat că în realitate ar fi între 400 şi 500. În total, în Rusia s-au raportat oficial până marţi 495 de cazuri. Sobianin i-a atras atenţia lui Putin că 'este o dinamică ridicată şi este o situaţie gravă, în evoluţie'.

Citește și: VIDEO: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

Primăria Moscovei a adoptat printre cele mai stricte măsuri din Rusia împotriva epidemiei, cum ar fi carantina pentru cei care călătoresc, limitarea adunărilor publice şi închiderea instituţiilor de învăţământ şi a localurilor de divertisment. Primarul consideră că exemplul capitalei ar trebui urmat şi de celelalte regiuni din Rusia.

Printre altele, Sobianin a cerut izolarea la domiciliu a tuturor celor în vârstă de peste 65 de ani, restricţie care va fi aplicată la Moscova începând de joi. El a subliniat şi importanţa păstrării evidenţei celor reveniţi din străinătate în ultimele săptămâni, arătând că de exemplu în regiunea Primorie din extremul orient s-au întors din zone infectate cu coronavirus 6000 de oameni. 'E o problemă, o mare problemă. Şi mai devreme sau mai târziu va deveni virală', a avertizat el.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.