Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia refuză categoric să plătească despăgubiri Ucrainei: 'Ei oficializează acest jaf al rezervelor de aur ale Rusiei!'

anews.com.tr
peskov

Rusia se opune categoric rezoluției Adunării Generale a ONU privind despăgubirile Moscovei pentru Ucraina, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Firește, organizatorii acestui proces încearcă să finalizeze jaful rezervelor noastre de aur (aur și rezerve valutare), care au fost complet blocate ilegal. De fapt, (acest lucru) oficializează acest jaf folosind site-ul ONU. Această decizie nu este obligatorie din punct de vedere juridic, așa că o vom trata. (...) Sunt categoric împotriva ei", a declarat Peskov, relatează Interfax. El a menționat că "Rusia va face tot posibilul" pentru a preveni confiscarea activelor rusești înghețate. "Pe fondul încălcării absolute în ultimele șase luni a tuturor fundațiilor și regulilor proprietății private, dreptul internațional și așa mai departe, desigur, prevalează astfel de metode raider de sechestrare. Vom ține cont de toate acestea atunci când ne vom stabili linia viitoare", a spus Peskov.

Statele Unite, UE, Marea Britanie, Canada, Elveția, Australia au înghețat în martie activele Băncii Rusiei ca răspuns la acțiunile Federației Ruse în Ucraina. Potrivit ministrului rus de Finanțe Anton Siluanov, sancțiunile au privat Rusia de accesul la rezerve de 300 de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.