Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia refuză să participe la sesiunea de iarnă a APCE

rusia kremlin

Delegatia Federatiei Ruse a decis sa nu participe la sesiunea de iarna a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), programata sa înceapa la 25 ianuarie, a declarat luni presei Leonid Slutki, presedintele Comisiei pentru afacerile cu CSI (Comunitatea Statelor Independente) din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), relateaza Interfax si RIA Novosti.

'Vom lipsi de la sesiunea din ianuarie', a indicat Slutki, subliniind ca Rusia va reveni la lucrarile forumului de la Strasbourg doar în conditiile în care va fi repusa în drepturile de care a fost privata în aprilie 2014.

La sesiunea din luna aprilie 2014, APCE a decis sa suspende, pâna la sfârsitul acelui an, dreptul de vot al delegatiei ruse, dar si dreptul de a fi reprezentata la nivelul structurilor de conducere ale APCE, privând-o si de dreptul de a participa la misiunile de observare a alegerilor, ca urmare a anexarii peninsulei Crimeea.

În ianuarie 2015, Rusiei si-a suspendat întreaga activitate la APCE pe întregul an 2015, dupa ce sanctiunile împotriva sa au fost prelungite de forumul de la Strasbourg.

La sesiunea din ianuarie, în conformitate cu procedura stabilita, are loc confirmarea prerogativelor delegatiilor nationale, si, dupa cum se stie, Adunarea va lua în discutie problema prelungirii sau nu a sanctiunilor împotriva delegatiei ruse.

Presedintele Dumei de Stat, Serghei Narîskin declarase anterior ca autoritatile ruse nu vor tolera niciun fel de discriminare, catalogând ca 'inacceptabile' sanctiunile adoptate de APCE împotriva delegatiei ruse.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.