Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, replică DURĂ pentru Angela Merkel: Ruta de tranzit al gazului prin Ucraina nu poate fi 'impusă politic'

lavrov

O decizie a Rusiei de a continua cu tranzitul gazului către Uniunea Europeană prin Ucraina după construirea gazoductului Nord Stream 2 trebuie să fie luată din raţiuni economice şi nu politice, conform ministrului de Externe al Rusiei, Sergey Lavrov, scrie Politico, potrivit news.ro.

„Nu ne deranjează să continuăm cu o parte a tranzitului prin Ucraina, dar trebuie să fie fezabil din punct de vedere economic şi nu impus politic”, a afirmat Lavrov, într-un discurs rostit în prezenţa ministrului de Externe german Heiko Maas la Moscova.

Comentariile lui Lavrov vin după ce cancelarul german Angela Merkel a declarat luna trecută că gazoductul Nord Stream 2 nu poate fi construit „fără a şti cu exactitate viitorul rol al Ucrainei”.

Dezvăluiri INCENDIARE în contextul vizitei lui Dăncilă la Vatican - SRI, control la MAE

Ministrul rus a declarat, de asemenea, că „Germania continuă să susţină construirea Nord Stream 2, fiind un proiect comercial care serveşte interesele ţărilor europene”.

Întrebat dacă Berlinul susţine Nord Stream 2, Maas a răspuns scurt cu „da” şi a descris gazoductul ca fiind „un proiect comercial privat”.

Ucraina va pierde miliarde de euro în taxe de tranzit dacă Gazprom va alege să ocolească teritoriul ţării ca rută de tranzit din 2019.

Lavrov a afirmat că Rusia „este pregătită de consultări cu Ucraina ... şi am spus acest lucru colegilor noştri germani”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.