Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, replică la decizia NATO de a-şi consolida capacităţile pe flancul său estic

putin

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat joi un decret privind convocarea rezervistilor la centrele de antrenament pe anul 2015, decizie ce intervine pe fondul degradarii situatiei din estul Ucrainei si al deciziei NATO de a-si consolida capacitatile pe flancul sau estic, relateaza TASS.

Documentul a intrat în vigoare din momentul semnarii si a fost dat publicitatii pe portalul informatiilor oficiale Garant.ru.
Rusia convoaca anual rezervistii, iar problemele de organizare si de desfasurare a exercitiilor de formare si antrenament militar sunt reglementate prin dispozitii speciale.
De data aceasta, decretul presedintelui rus privind convocarea rezervistilor intervine pe fondul demersurilor diplomatice intense pentru rezolvarea conflictului din estul Ucrainei, unde situatia s-a deteriorat semnificativ în ultimele saptamâni.
Cu doar doua zile în urma, înaintea vizitei de joi în capitala ucraineana a presedintelui Frantei, Francois Hollande, si a cancelarului german Angela Merkel, seful statului ucrainean Petro Porosenko declarase într-un interviu pentru El Pais ca nu exclude instaurarea legii martiale în tara, dupa ce Kievul a instituit recent starea de urgenta în regiunile separatiste Donetk si Lugansk si starea de alerta maxima pe întreg teritoriul Ucrainei.
Porosenko a exclus posibilitatea desfasurarii unei forte de mentinere a pacii în estul Ucrainei, fie ea rusa sau internationala. 'Nu avem nevoie de forte de ocupatie si nu exista niciun motiv pentru desfasurarea unei forte de mentinere a pacii. Ucraina poate si singura sa-si controleze granita', a afirmat transant presedintele ucrainean.
Cu toate acestea, purtatorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, a declarat anterior ca problema trimiterii unei forte de pace în estul Ucrainei va fi abordata la reuniunea dintre Vladimir Putin, Angela Merkel si Francois Hollande, care va avea loc vineri dupa-amiaza la Moscova.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.