Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia respinge acuzaţiile de atacuri informatice împotriva Statelor Unite

rusia, sua, nato

"Sunt iar ceva aberaţii", a afirmat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, despre acuzaţiile oficiale ale Washingtonului privind atacuri cibernetice susţinute de Rusia împotriva unor organizaţii ale Partidului Democrat din SUA. 

"Site-ul nostru de internet este expus zilnic la zeci de mii de atacuri ale piraţilor informatici", a adăugat el, potrivit agenţiei de presă Interfax, citate de Reuters. 

Guvernul Statelor Unite a acuzat Rusia, vineri, de o campanie recentă de atacuri cibernetice împotriva unor organizaţii ale Partidului Democrat din SUA, transmite Reuters. 

În ultimele luni, mai multe oficialităţi americane afirmaseră că atacurile cibernetice respective au aparţinut unor hackeri sprijiniţi de Moscova, posibil pentru a perturba alegerile prezidenţiale, în care se confruntă democrata Hillary Clinton cu republicanul Donald Trump. Rusia a respins aceste acuzaţii. 

Departamentul pentru Securitate Internă şi Biroul Directorului pentru Informaţii Naţionale, care reprezintă oficial guvernul Statelor Unite, au transmis vineri presei o declaraţie comună, potrivit căreia "comunitatea de informaţii a SUA (USIC) este convinsă că guvernul Rusiei a dirijat recentele compromiteri ale e-mailurilor unor persoane şi instituţii din SUA, inclusiv a unor organizaţii politice americane". 

Condamnarea formulată de administraţia americană vine pe fondul unor tensiuni în creştere între Moscova şi Washington într-o serie de probleme internaţionale. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.