Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia respinge ferm ajutorul occidental după masacrul din Moscova! Lavrov: 'Sunt sigur că ne putem descurca şi singuri cu această anchetă'

Euronews
Serghei Lavrov

Rusia nu are nevoie de ajutor occidental pentru a investiga atentatul de la sala de concerte Crocus City Hall, de lângă Moscova, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, denunţând că Occidentul acţionează pe baza "dublului standard", relatează EFE, conform AGERPRES.

"Sunt sigur că ne putem descurca şi singuri cu această anchetă", a declarat Lavrov în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său namibian, Peya Mushelenga.

În cazul acceptării ajutorului din partea ţărilor occidentale, acestea ar acţiona "clar în baza dublului standard" pentru "a-şi promova" versiunea care le convine lor asupra atentatului, a declarat ministrul rus de externe.

Versiunea Occidentului este că Ucraina nu a avut "nimic de-a face" cu atacul terorist, care s-a soldat cu cel puţin 139 de morţi şi peste 180 de răniţi, a afirmat el.

În total, forţele de securitate ruse au reţinut 11 persoane suspectate ca având legătură cu atacul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, dintre care patru ar fi participat personal la atentat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a văzut luni "mâna neagră" a Ucrainei în atacul jihadist de la sala de concerte Crocus City Hall, notează EFE.

content-image

"Iar naziştii, după cum se ştie, nu au avut niciodată scrupule în a folosi cele mai murdare şi inumane mijloace pentru a-şi atinge scopurile", a declarat el în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului şi ai forţelor de securitate, care a fost transmisă în direct la televiziune.

La prima vedere, Putin refuză să accepte ipoteza avansată de serviciile de informaţii occidentale potrivit căreia atacul ar fi fost comis de Statul Islamic din provincia Khorasan (ISPK).

"Ştim prin intermediul cui a fost comisă această crimă împotriva Rusiei şi a poporului său. Ne interesează cine a comandat-o", a spus el.

Alţi înalţi oficiali ruşi au invocat marţi la rândul lor presupusa implicare a Kievului şi a ţărilor occidentale în tragedie, deşi au recunoscut că anchetatorii nu au stabilit încă toţi responsabilii pentru această crimă.

Putin a cerut marţi Parchetului o "pedeapsă justă" pentru teroriştii care au comis atentatul, în conformitate cu legislaţia în vigoare în Federaţia Rusă.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, atacul din oraşul Krasnogorsk, situat la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de centrul Moscovei, s-a soldat cu cel puţin 139 de morţi şi 182 de răniţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.