Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia riscă un conflict diplomatic cu Germania: amenință că va expulza jurnaliștii postului public Deutsche Welle

rusia germania

Un înalt oficial rus care investighează acuzaţii privind influenţa externă asupra politicii interne a ameninţat miercuri că va expulza corespondenţii postului public internaţional german Deutsche Welle, informează DPA, potrivit Agerpres.

Vasili Piskarev, şeful comisiei care conduce ancheta, a cerut ca un reprezentant al Deutsche Welle să participe la o audiere parlamentară cu privire la acuzaţii. În cazul în care un astfel de reprezentant nu va participa, "vom solicita guvernului să suspende sau să revoce complet acreditarea acestor corespondenţi", a spus Piskarev în comentarii citate de agenţia de presă rusă Interfax.

Un reporter al Deutsche Welle a fost reţinut pentru scurt timp în timp ce relata despre un protest al opoziţiei politice ruse la Moscova în iulie. Deutsche Welle a declarat într-o scrisoare publicată în germană şi rusă pe website-ul parlamentului rus că nu va participa la audierile comisiei.

"Acoperirea de către noi (a evenimentelor) respectă regulile jurnalismului echilibrat", a afirmat postul public german, respingând acuzaţiile că s-ar amesteca în politica internă rusă.

Citește și: SURSE Război total în Guvern: Viorica Dăncilă îi ține prizonieri pe toți 'soldații' lui Tăriceanu din ministere și agenții .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.