Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a dezlănțuit! A atacat companii militare şi depozite de arme în bombardamentul asupra Ucrainei

Twitter
foc depozit rusia

Atacul rusesc masiv cu rachete efectuat marţi dimineaţă asupra capitalei ucrainene Kiev şi oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei a ţintit societăţi ale complexului militar-industrial ucrainean şi depozite unde sunt stocate arme şi muniţii occidentale, potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de agenţiile France Presse şi EFE.

"Forţele armate ale Rusiei au desfăşurat un atac grupat cu arme de precizie cu rază lungă de acţiune şi vehicule aeriene fără pilot împotriva companiilor complexului militar-industrial al Ucrainei care desfăşoară activităţi pentru producţia de rachete, vehicule aeriene fără pilot şi reparaţii de arme şi echipamente militare la Kiev şi în împrejurimi", semnalează Ministerul rus al Apărării.

Conform acestuia, acelaşi atac a ţintit de asemenea amplasamente de stocare a rachetelor, muniţiilor şi armelor pentru aviaţie "furnizate de ţările occidentale". "Obiectivul atacului a fost îndeplinit. Toate ţintele au fost atinse", susţine ministerul rus.

De partea sa, armata ucraineană susţine că a doborât 72 dintr-un total de 99 de rachete ruseşti lansate în acest bombardament, inclusiv 10 rachete Kinjal.

Aceasta este o rachetă hipersonică despre care Rusia şi unii experţi militari afirmă că este imposibil de doborât cu tehnologia actuală. Totuşi, Ucraina a mai susţinut că ar fi reuşit să doboare astfel de rachete după ce a primit din partea SUA sisteme antiaeriene Patriot. Rusia a susţinut la rândul său că a distrus anul trecut cu rachete Kinjal cel puţin un sistem Patriot. Toate aceste afirmaţii ale Kievului şi Moscovei nu au fost confirmate de vreo sursă independentă. Rusia are un stoc limitat de rachete Kinjal, prin urmare le foloseşte numai pentru atacurile asupra ţintelor de mare valoare.

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte 70 rănite în atacul rusesc cu rachete de marţi dimineaţă. Acest bombardament survine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că atacul ucrainean care a provocat sâmbătă 25 de morţi în oraşul Belgorod nu va rămâne fără răspuns.

"Ruşii inumani lovesc din nou", a comentat marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o scurt mesaj video difuzat pe social media şi a denunţat "teroarea rusească", în timp ce Ministerul ucrainean de Interne a deplâns "bombardamente masive" care au atins "blocuri de locuinţe, depozite, infrastructuri esenţiale".

Între timp, după salva de rachete lansată în cursul dimineţii asupra Ucrainei, Rusia a susţinut că doborât 17 rachete ucrainene deasupra regiunii sale de graniţă Belgorod şi cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte cinci sunt rănite în urma acestui atac ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.