Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a ținut de cuvânt: Ce a făcut cu armele chimice

www.radioiasi.ro

Rusia şi-a distrus până în prezent circa 95% din arsenalul de arme chimice, îndeplinindu-şi astfel obligaţiile internaţionale, a declarat miercuri şeful Serviciului Federal rus pentru Depozitarea şi Distrugerea Armelor Chimice (SFADAQ), generalul Valeri Kapashin, transmite agenţia EFE.

Rusia a moştenit de la fosta URSS circa 40.000 de tone de arme chimice, pe care s-a angajat că le va distruge până în decembrie 2018, iar până în prezent 'a distrus 37.950 de tone de substanţe toxice de uz militar', a precizat generalul rus pentru agenţia Interfax.

Citește și: Poliţiştii spanioli au capturat o cantitate RECORD de droguri

'Mai sunt mai puţin de doi ani (...), dar SFADAQ a propus accelerarea distrugerii stocurilor de arme chimice rămase', a adăugat el, asigurând că realizarea anticipată a acestui obiectiv 'în niciun caz nu va afecta securitatea procesului'.

Generalul citat menţionează că obiectivul acestei propuneri este de a se raţionaliza folosirea resurselor în contextul reducerii fondurilor alocate programelor guvernamentale ca urmare a dificultăţilor economice ale Rusiei.

Rusia este una dinte cele 65 de state care au ratificat Convenţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, semnată în anul 1993 şi intrată în vigoare în 1997, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.