Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a răzgândit: Vrea să îngroape combinatul Azovstal - Bombardamente cum nu s-a mai văzut în vreun război

Twitter
Azovstal otelarie

Consilierul prezidențial ucrainean, Mykhailo Podolyak, a declarat duminică că forțele ruse au "atacat continuu" uzina siderurgică Azovstal din Mariupol, încercuită, scrie Reuters.

"Paștele ortodox 2022. Dar chiar acum, RF (Federația Rusă) atacă continuu Azovstal din Mariupol", a declarat el pe Twitter. "Locul unde se află civilii și militarii noștri este bombardat cu bombe aeriene grele și artilerie. RF acumulează forțe și echipamente pentru asalt. Cine a dat ordinul "să nu atace"?", scrie mediafax.ro.

Președintele rus, Vladimir Putin, a afirmat la începutul acestei săptămâni că forțele ruse au obținut "eliberarea" Mariupol, dar a ordonat forțelor sale să se oprească înainte de a cuceri uzina Azovstal, ultimul bastion major al apărării ucrainene din oraș.

"RF ar trebui să se gândească la rămășițele reputației sale", a declarat Podolyak, îndemnând Rusia să anunțe un armistițiu de Paște în Mariupol, să deschidă un coridor umanitar pentru evacuarea civililor și să convină asupra unei "runde speciale de negocieri" pentru schimbul de forțe militare încercuite în oraș.

În timp ce barajul de la Mariupol continuă, vasta uzină siderurgică Azovstal din oraș a devenit una dintre ultimele rezistențe semnificative ale forțelor ucrainene.

Complexul industrial adăpostește sute de soldați și civili - iar proviziile sunt pe sfârșite.

Joi, vicepremierul ucrainean, Iryna Vereshchuk, a declarat că acolo se află "aproximativ 1.000 de civili și 500 de militari răniți".

Iuriy Ryzhenkov, directorul general al companiei care deține uzina, a declarat joi pentru CNN că situația de acolo este "aproape de o catastrofă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.