Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia schimbă regulile pentru efectuarea serviciului militar: Crește limita de vârstă pentru recrutare

breakingdefense.com
soldati rusi recrutare

Tranziția la un nou sistem de încorporate în Rusia ar putea începe încă din această primăvară, a declarat Andrei Kartapolov, președintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat a Rusiei, potrivit Rador.


Potrivit noului sistem, vor fi încorporaţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen bărbaţii, cetăţeni ruşi, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. "Înainte de începerea campaniei de recrutare de primăvară, fiecare comisariat militar va trebui să stabilească câți oameni are în subordine, în funcţie de noile cerințe şi ulterior să ne prezinte aceste date...'' a mai spus Kartapolov, într-un interviu acordat pentru Ziarul Parlamentar. Potrivit acestuia, la început, ei vor fi convocaţi după acest sistem mixt, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. O tranziție completă la noul sistem, în care vârsta minimă va fi de 21 de ani și vârsta maximă de 30 de ani, va dura de la unu până la trei ani, a spus preşedintele comisiei Dumei. 'Va fi nevoie de o serie întreagă de amendamente la legislația existentă, în mod special, la Legea cu privire la serviciul militar', a spus Kartapolov.

În prezent, bărbaţii, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, pot fi convocați pentru serviciul militar. Pe 21 decembrie anul trecut, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat intenţiile de modificare a limitelor de vârstă pentru recrutarea militară. În cadrul recrutării în rândul Forțelor Armate, creșteți treptat vârsta de recrutare a cetățenilor, de la 18 la 21 de ani și măriți limita până la 30 de ani, a susţinut atunci ministrul. Potrivit acestuia, se preconizează să se ofere posibilitatea, la cererea cetățenilor, de a intra în serviciul militar în baza unui contract. Pe 17 decembrie 2022, comisarul militar al regiunii Moscova, Aleksei Astahov, declara că nu există planuri de majorare a duratei serviciului militar în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. În momentul de faţă, Ministerul rus al Apărării nu propune nicio modificare a legislației Federației Ruse în ceea ce privește modificarea condițiilor de recrutare în serviciul militar, a mai spus el pe 17 decembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.