Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se pregătește de război, dar în plan intern Covid-19 face PRĂPĂD: record zilnic de infectări

tass.com
rusia

Rusia a anunţat duminică un nou record zilnic de contaminări cu coronavirus, pentru a treia zi consecutiv, creştere cauzată de varianta Omicron, foarte contagioasă, informează AFP.

Ţara europeană cu cel mai mare număr de decese asociate COVID-19, Rusia a înregistrat 63.205 de cazuri noi, după ce sâmbătă a raportat 57.212, iar vineri, 49.513, potrivit cifrelor guvernamentale, informează Agerpres. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat săptămâna trecută că ţara sa are la dispoziţie două săptămâni pentru a se pregăti înainte de a fi afectată la rândul său de această variantă, făcând apel la accelerarea testărilor şi a vaccinării.

Capitala Moscova, epicentrul epidemiei pe teritoriul ţării, a înregistrat totodată un nou record, pentru a patra zi la rând, cu 17.528 de cazuri noi.

Contaminările sunt în creştere accelerată zilele acestea, prevestind un val deosebit de puternic.

În Rusia, care abia a depăşit un val însoţit de multe decese provocat de varianta Delta, autorităţile întâmpină în continuare dificultăţi în a-i convinge pe cetăţeni să se vaccineze.

Deşi sunt disponibile mai multe vaccinuri de producţie proprie, printre care Sputnik V, mai puţin de jumătate dintre cei 144 de milioane de ruşi sunt vaccinaţi cu schemă completă până în prezent, potrivit site-ului specializat Gogov.

Joi, creatorii Sputnik V au susţinut într-un comunicat că vaccinul asigură o ''protecţie puternică'' împotriva variantei Omicron, afirmaţii similare cu cele ale lui Putin, care a declarat că vaccinul rus este ''mai eficace decât celelalte utilizate în lume''.

Statisticile guvernamentale vorbesc despre 326.112 de decese cauzate de COVID-19 de la debutul pandemiei. Dar institutul de statistică Rosstat, care aplică o definiţie mai largă a deceselor legate de virus, a contabilizat un bilanţ aproape dublu.

După un lockdown strict impus în primăvara lui 2020, autorităţile ruse au refuzat aplicarea unor restricţii similare, în ciuda unor noi valuri epidemice, în scopul limitării pierderilor economice.

Rusia ocupă locul al patrulea în rândul ţărilor cu cel mai mare număr de decese pe plan global, potrivit unui bilanţ realizat de AFP, după Statele Unite, Brazilia şi India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.