Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se teme de un atac aerian al Ucrainei: Moscova a început verificarea buncărelor pe tot teritoriul țării (Bloomberg)

b365.ro
buncar

Autoritățile ruse au lansat în liniște inspecții, reparații și curățări ale adăposturilor antiaeriene din întreaga țară, care au stat în stare latentă de la sfârșitul Războiului Rece, a relatat joi Bloomberg, citând surse anonime familiare cu aceste eforturi.

Campania neanunțată a lucrătorilor de stat de verificare a adăposturilor din subsolurile din epoca sovietică din clădirile de apartamente, școli și birouri guvernamentale, alături de alte zone protejate, nu este motivată de amenințări specifice sau de planuri de utilizare a infrastructurii de apărare civilă a Rusiei, au declarat persoanele citate.

Dar reflectă viziunea existențială a Kremlinului asupra războiului și militarizarea mai amplă a societății pe măsură ce invazia din Ucraina se apropie de împlinirea a nouă luni, potrivit Bloomberg.

Inspecțiile sunt motivate, de asemenea, de haosul observat în timpul mobilizării "parțiale" a Rusiei - prima de după cel de-al Doilea Război Mondial - din această toamnă, Bloomberg raportând că "autoritățile nu își asumă niciun risc în ceea ce privește alte pregătiri legate de război".

Mihail Vinogradov, fondator și președinte al Fundației Politice din Sankt Petersburg, a declarat că secretul campaniei face dificilă stabilirea persoanei care a ordonat-o.

"Aceasta pare a fi un ordin federal", a declarat el, citat. "Dar ar putea fi, de asemenea, un efort al tuturor acestor agenții de apărare civilă de a-și demonstra utilitatea și că fac ceva."

Singura confirmare publică a pregătirilor a venit din partea influentului șef al Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, la sfârșitul lunii aprilie, când a ordonat un inventar complet al adăposturilor antiaeriene și revenirea acestora în proprietatea federală în regiunile din apropierea graniței ucrainene.

Investigații anterioare ale presei independente cu privire la cele aproximativ 16.500 de adăposturi antiaeriene din Rusia au constatat că multe dintre ele au fost transformate în baruri și saloane de înfrumusețare și închiriate de intermediari. Între timp, locațiile lor sunt clasificate și ascunse publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.