Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia intervine în Balcani: 'Susținem Serbia!'

vladimir putin dmitri peskov

Rusia sprijină pe deplin Serbia în conflictul cu Republica nerecunoscută Kosovo, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Susținem în mod absolut Serbia, suntem alături de sârbii kosovari. Credem că acestea sunt solicitări absolut nerezonabile (n. r.: ale autorităților kosovare cu privire la noua procedură de eliberare a documentelor). Slavă Domnului, am reușit să evităm o agravare noaptea, dar această situație a fost amânată doar pentru o lună", a declarat Peskov reporterilor luni, comentând situația actuală la cererea lor, citează Interfax.

"Prin urmare, este foarte important să dăm dovadă de prudență din toate părțile. Susținem poziția pașnică și constructivă adoptată de Belgrad în acest context, susținem  apelurile la pace și constructivism, care au fost exprimate de președintele Serbiei. Credem că acele țări care au recunoscut Kosovo și care sunt garante ar trebui să-și folosească toată influența pentru a avertiza autoritățile kosovare să nu ia măsuri nepotrivite care ar putea duce la o nouă escaladare a tensiunilor. Și, bineînțeles, cerem ca toate drepturile sârbilor să fie respectate", a subliniat secretarul de presă al președintelui rus.

Vezi și; Tensiuni majore în Kosovo. Trecerile spre Serbia sunt blocate, iar poliția susține că a fost atacată/ `Atmosfera este aproape de fierbere` anunță Vucic

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.