Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia SFIDEAZĂ Europa: Unul dintre suspecții care au doborât avionul MH17 a fost lăsat să revină în estul Ucrainei, deși Haga a cerut extrădarea

Business Insider
MH17

Parchetul olandez a acuzat luni Moscova de faptul că a ”autorizat” un suspect ucrainean în doborârea zborului MH17 să părăsească Rusia şi să se întoarcă în estul Ucrainei, refuzând să aprobe cererea de extrădare a acestuia către Olanda, relatează AFP.

Volodimir Ţemah, un fost lider separatist prorus, a fost arestat şi predat Rusiei în septembrie, în cadrul unui amplu schimb de priznonieri între Moscova şi Kiev, informează news.ro.

Citește și: Traian Băsescu s-a prăpădit de râs: Niciodată

Olanda a cerut imediat Rusiei extrădarea lui Volodimir Ţamah, suspectat de anchetatorii olandezi de faptul că a fost implicat în doborârea avionului aparţinând companiei malaysiene Malaysia Airlines care efectua zborul MH17, în 2014, deasupra estului Ucrainei.

”Potrivit presei, Volodimir Ţemah s-a întors deja la reşedinţa sa în estul Ucrainei”, a denunţat luni parchetul olandez.

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui Rareș Bogdan: ‘Le vom tăia’

”Ministerul Public a conchis că Rusia l-a autorizat în mod voit pe Volodimir Ţemah să părăsească Federaţia Rusă şi a refuzat să dea curs cererii olandeze, în timp ce era obligată să o facă, în virtutea Convenţiei Europene a Extrădării”, a subliniat el.

Convenţia europeană a extrădării a intrat în vigoare în 1957, prin Consiliul Europei (CoE), din care Rusia face parte din 1996.

Citește și: Complicele lui Dincă a șocat instanța! Ar fi violat și alte fete

Potrivit parchetului, Moscova a anunţat că nu este în măsură să-l localizeze pe acest bărbat.

Volodimir Ţemah, în vârstă de 58 de ani, a fost arestat de serviciile secrete ucrainene SBU la domiciliu, în teritoriul aflat pe mâna separatiştilor propruşi.

Citește și: Ministrul de Interne a văzut moartea cu ochii! Marcel Vela s-a prăbușit cu elicopterul

El a fost transferat apoi în Rusia, în cadrul unui schimb istoric de prizonieri, în pofida îndemnurilor Olandei de a nu-l preda Moscovei.

Trei ruşi şi un ucrainean urmează să fie judecaţi în martie 2020, în Olanda, cu privire la rolul pe care l-au jucat în această tragedie.

Citește și: Lovitură dură! Guvernul Orban taie ajutoarele copiilor cu handicap

Probabil că ei urmează să fie judecaţi în contumacie, în contextul în care Rusia şi Ucraina nu-şi extrădează cetăţenii inculpaţi în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.