Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și-a testat în secret temuta rachetă hipersonică: Zircon a fost lansată de pe mare și a efectuat o traiectorie de 500 de km

Baird Maritime
Zircon Hypersonic Missile

Rusia a testat noua sa rachetă hipersonică de croazieră Zircon lansând-o pentru prima oară de pe o navă de suprafaţă, traiectoria sa de zbor depăşind 500 de kilometri, au anunţat mass-media de stat ruse, citate de dpa, potrivit Agerpres.

De fapt, testul a avut loc luna trecută, dar despre el s-a anunţat de abia acum. Racheta a fost lansată de pe fregata 'Amiral Gorşkov' (proiectul 22350) din Marea Barenţ şi a lovit o ţintă terestră de pe un poligon din nordul munţilor Ural, a relatat agenţia de presă oficială TASS. În general, Zircon sunt prevăzute să fie lansate de nave de la o distanţă de 500 km de coastă.

Este pentru prima oară când Zircon este lansată de pe mare, iar testele vor continua până la sfârşitul anului, a indicat pentru publicaţia Vzgliad o sursă din cadrul complexului militar-industrial. 'După încheierea programului de teste de pe Amiral Gorşkov, experimentele cu Zircon vor fi efectuate de pe submarine nucleare', conform sursei menţionate.

Citește și: S-a găsit un tratament pentru coronavirus și este deja produs: experții medicali confirmă faptul că dă rezultate

Racheta antinavală Zircon va completa dotările navelor şi submarinelor nucleare ruseşti, experţii preconizând ca aceasta să atingă o viteză de aproximativ Mach 9 pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri.

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit în repetate rânduri la noua generaţie de rachete ale Rusiei, despre care a spus că pot străpunge orice fel de apărare existentă la ora actuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.