Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și China vor să dicteze noua ordine mondială: 'Vrem să ne intensificăm și mai mult coordonarea politicii externe'

serghei lavrov, Wang Yi

Rusia şi China au convenit să extindă cooperarea în cadrul unei întâlniri a miniştrilor de Externe ai celor două ţări, care a avut loc miercuri, în China, potrivit agenţiei de ştiri Interfax, care citează Ministerul de Externe al Rusiei, pe fondul a ceea ce Moscova a descris drept ”condiţii internaţionale dificile”, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Potrivit Interfax, cooperarea stabilită include consolidarea coordonării politicii externe şi alinierea poziţiilor celor două ţări cu privire la relaţiile internaţionale.

„Miniștrii de externe ai celor două țări au lăudat situația actuală a relațiilor ruso-chineze, care continuă să se dezvolte dinamic în contextul unei situații de politică externă instabilă și tensionată. Am discutat chestiuni de actualitate pe agenda bilaterală în contextul punerii în aplicare a acordurilor dintre liderii Rusiei și Chinei.

Miniștrii de externe ai celor două țări au declarat că, în condițiile unei situații internaționale dificile, Rusia și China continuă să își consolideze parteneriatul strategic și să vorbească cu poziții comune în afacerile mondiale. S-a convenit să se intensifice și mai mult coordonarea politicii externe, să se extindă cooperarea pe calea bilaterală și în diferite formate multilaterale”, transmite Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă.

Ministrul chinez de externe Wang Yi s-a întâlnit, miercuri, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în provincia Anhui, din estul Chinei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.