Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și SUA țin aproape, pe la spatele lui Zelenski: Şeful spionajului rus dezvăluie o discuţie despre Ucraina cu directorul CIA

SVR
Serghei Narîşkin

Şeful serviciului de informaţii externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, afirmă că a discutat telefonic la sfârşitul lui iunie cu omologul său american, directorul CIA (Agenţia Centrală de Informaţii) William Burns, pe tema "ce e de făcut cu Ucraina", transmite miercuri agenţia TASS, preulată de Reuters, scrie News.ro.

Ziarele americane New York Times şi Wall Street Journal au scris luna trecută că Burns l-a sunat pe Narâşkin pentru a transmite Kremlinului asigurări că Statele Unite nu sunt implicate în niciun fel în revolta din 24 iunie a mercenarilor din compania Wagner, conduşi de Evgheni Prigojin.

Cei doi şefi de servicii secrete au menţinut o linie de comunicare după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, în timp ce alte contacte directe între Moscova şi Washington sunt la nivel minim, iar relaţiile bilaterale sunt cele mai rele de după 1962, când a avut loc criza rachetelor sovietice din Cuba.

TASS citează afirmaţia lui Narîşkin conform căreia este posibil să se întâlnească fizic cu Burns. Ultima lor întrevedere cunoscută publicului a avut loc în noiembrie anul trecut, în Turcia.

Mai mulţi oficiali ai SUA au dezvăluit atunci că directorul CIA a avertizat Moscova despre consecinţele oricărei utilizări a armelor nucleare şi a ridicat problema deţinuţilor americani din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.