Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia spune că exerciţiile militare Japonia-SUA-Australia sunt 'provocatoare'

rusia japonia

Rusia a declarat joi că consideră exerciţiile militare comune Japonia-Statele Unite-Australia în apropiere de insula japoneză Hokkaido drept "provocatoare" şi "o potenţială ameninţare a securităţii", adăugând că va consolida propria apărare, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Relaţiile dintre Moscova şi Tokyo s-au înrăutăţit de când preşedintele Vladimir Putin şi-a trimis forţele armate în Ucraina în 2022 şi Japonia s-a alăturat naţiunilor occidentale pentru a impune sancţiuni punitive Rusiei.

Ministerul rus de Externe a declarat într-un comunicat că exerciţiile militare au avut loc aproape de graniţele Rusiei şi că le-a interpretat ca un semn că Japonia intenţionează să crească tensiunile.

"Considerăm o astfel de activitate provocatoare ce implică state non-regionale ca o potenţială ameninţare a securităţii", a afirmat ministerul, adăugând că a trimis un protest oficial la ambasada Japoniei.

"Am avertizat că politica iresponsabilă a administraţiei Kishida pune Tokyo pe o cale spre escaladarea tensiunilor în Asia de Nord-Est şi regiunea Asia-Pacific în ansamblu. Vom lua măsurile adecvate pentru a consolida în continuare capacitatea de apărare a ţării noastre", se arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.