Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia spune că se simte INSULTATĂ de SUA: De la ce a pornit noul diferend

obama putin

Ministerul de Externe rus a calificat drept 'insultătoare şi nemeritată' acuzaţia Washingtonului conform căreia Moscova s-ar afla în spatele unei acţiuni de piratare a computerelor Comitetului Naţional al Partidului Democrat, transmite luni Interfax, citată de Reuters.

Diplomaţia rusă a menţionat că SUA nu au făcut respectivele acuzaţii prin intermediul canalelor oficiale.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

La rândul său, Kremlinul a estimat că respectivele acuzaţii fac parte dintr-o strategie de acoperire a faptului că în Statele Unite campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie este manipulată.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că acuzaţiile făcute de candidata Hillary Clinton privind implicarea Rusiei reprezintă o retorică electorală 'absurdă şi emoţională'. El a subliniat că este greşit ca Moscova să fie acuzată fără a se investiga faptele reale petrecute.

Citește și: Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

Cu trei zile înaintea de deschiderea Convenţiei Partidului Democrat, WikiLeaks a publicat aproape 20.000 de mesaje piratate din conturile a şapte responsabili ai Partidului Democrat, pe care aceştia le schimbaseră între ei în perioada ianuarie 2015-mai 2016.

Aceste mesaje arată în special neîncrederea şi dispreţul responsabililor partidului pentru Bernie Sanders, fostul rival al lui Hillary Clinton în alegerile primare democrate.

Citește și: Care e cea mai mare durere pe care o poate suporta corpul uman

Deranjată de aceste scurgeri de informaţii, care creau o diversiune chiar înaintea începerii convenţiei, unde Hillary Clinton a fost desemnată candidata partidului său pentru Casa Albă, echipa fostei Prime Doamne a contraatacat, lăsând să se înţeleagă că la originea dezvăluirii acestor e-mailuri ar fi hackeri suspectaţi că ar avea legături cu autorităţi ruse.

Scopul manevrei, potrivit echipei Clinton, ar fi fost să favorizeze campania lui Donald Trump, mai critic faţă de NATO decât rivala sa democrată, informează agerpres.ro.

Citește și: Un celebru revoluționar și politician aruncă BOMBA: Pokemon Go e opera unei civilizații necunoscute

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.