Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia știe ce se va întâmpla în viitor cu băncilor private. Monedele digitale ale băncilor centrale și tehnologia blockchain le-ar putea înlocui

paymentscardsandmobile.com
rubla digitala crypto

Monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) și tehnologia blockchain ar putea înlocui băncile tradiționale, potrivit unui legislator rus. Anatoli Aksakov, șeful comisiei financiare parlamentare a Rusiei și un sceptic al Bitcoin, a prezis că sistemul bancar tradițional va „dispărea” odată cu adoptarea rublei digitale, a raportat agenția locală de știri RIA .

În ceea ce privește rolul băncilor, cred că rolul lor va scădea în viitor odată cu dezvoltarea blockchain-ului”, a spus Aksakov la o întâlnire a forumului media AIF Media, conform cointelegraph.com.

Băncile private vor trebui să găsească o nouă utilizare și vor putea participa la infrastructura activelor financiare digitale și a rublei digitale, a spus Aksakov, adăugând:

Rolul tradițional pe care l-au îndeplinit va dispărea treptat.”

Aksakov a mai menționat că Banca Rusiei a limitat utilizarea zilnică a rublelor digitale la 200.000 de ruble, sau aproximativ 2.000 de dolari. „Unul dintre motive este separarea sistemului bancar de bani, deoarece oamenii de la bănci vor trebui să treacă la sistemul băncii centrale”, a adăugat el.

Pe măsură ce Rusia progresează cu lansarea CBDC – lansând primele teste în august 2023 – băncile locale au fost din ce în ce mai preocupate de potențialele implicații ale rublei digitale.

Luna trecută, Asociația Băncilor Ruse a trimis o scrisoare Băncii Rusiei, cerând autorităților de reglementare să clarifice dacă va compensa creditorii pentru accesul la platforma rublei digitale. Băncile au cerut, de asemenea, băncii centrale să interzică oficial forțarea cetățenilor să deschidă un cont digital în ruble.

La 1 august, primul viceguvernator al Băncii Rusiei, Olga Skorobogatova, a sugerat că adoptarea rublei digitale ar forța băncile să ofere „programe de loialitate mai interesante”.

În această competiție, în orice caz, va câștiga consumatorul, care va putea folosi întregul set de instrumente de plată fără numerar”, a declarat Skorobogatova.

Băncile rusești nu sunt singurele preocupate de viitorul lor pe fondul adoptării tot mai mari a tehnologiei CBDC și blockchain. La mijlocul lunii august, banca centrală a Columbiei a recomandat limitarea deținerilor și a cheltuielilor CBDC pentru a ajuta băncile comerciale să rămână relevante pentru a-și păstra rolul de furnizori de servicii pentru stocarea valorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.