Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia suplimentează ajutorul dat Italiei! O echipă de 100 de virologi militari, trimisă în zonele puternic afectate

italia

Armata rusă a anunţat duminică trimiterea a circa 100 de virologi militari "experimentaţi" în Italia, unde sâmbătă s-au înregistrat aproape 800 de decese în 24 de ore din cauza pandemiei de coronavirus, relatează AFP.

"O sută de virologi şi de epidemiologi cu o mare experienţă în lupta împotriva răspândirii infecţiilor virale (...) şi dezinfecţia clădirilor şi a infrastructurilor se îndreaptă către Italia", a anunţat Ministrul rus al Apărării într-un comunicat.

Anunţul survine a doua zi după o discuţie telefonică între premierul italian Giuseppe Conte şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a anunţat trimiterea în Italia de specialişti şi echipamente medicale şi de dezinfecţie pentru a ajuta ţara să lupte împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

Citește și: Cristian Tudor Popescu, MÂHNIT după restricțiile de circulație anunțate de ministrul de Intere: 'Au înmuiat termenul, s-au temut să nu piardă capital politic'

Potrivit armatei ruse, majoritatea specialiştilor trimişi în Italia "au participat personal la eliminarea focarelor de pestă porcină africană, precum şi la dezvoltarea vaccinului împotriva Ebola".

În total, nouă avioane Ilyushin IL-76 ale Ministerului rus al Apărării vor transporta aceşti specialişti, sisteme mobile de dezinfecţie şi echipamente medicale în Italia.

Primul avion a decolat duminică după-amiază îndreptându-se către o bază aeriană a armatei italiene din Pratica di Mare, la 30 km sud-est de Roma, se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.