Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că aviația israeliană este singura responsabilă pentru incidentul aerian din Siria, soldat cu decesul a 15 militari ruși

jurnalul.ro
avioane rusia

Ministerul Apărării de la Moscova susține că aviația israeliană este singura responsabilă pentru incidentul aerian din Siria, soldat cu decesul a 15 militari ruși, adăugând că acțiunile israeliene sunt rezultatul "fie ale lipsei de profesionalism, ori ale neglijenței criminale", scrie Mediafax.

Pe data de 17 septembrie, un avion rus de transport și recunoaştere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât accidental de apărarea antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse, informează agențiile de știri Dpa și Tass.

Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, a afirmat că forțele aeriene israeliene au oferit "informații înșelătoare" în ceea ce privește acțiunile aeronavelor israeliene de tip F-16, astfel că "a fost imposibilă direcționarea avionului Il-20 spre o zonă sigură".

Citește și: Libia: Cel puțin 115 persoane au decedat, iar alte peste 380 au fost rănite în urma violențelor din Tripoli

Israelul a notificat Rusia despre atacul aerian cu doar un minut înainte de declanșarea acestuia, a mai declarat oficialul militar de la Moscova.

Potrivit lui Konashenkov, avioanele israeliene s-ar fi ascuns în spatele aeronavei ruse pentru a evita rachetele siriene, lucru respins categoric de Tel Aviv, care susține că avioanele sale se aflau deja în spațiul aerian israelian în momentul când aeronava rusă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană siriană.

Konashenkov a declarat însă că "tragedia avionului rus Il-20 este doar din vina forțelor aeriene israeliene și a celor care au luat deciziile privind aceste acțiuni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.