Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că ar fi ucis doar în această dimineață '600 de persoane' în ofensiva din Donețk

Radu Pop
război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Cifre greu de crezut și de verificat anunțate de Moscova! Armata rusă susține că în cursul acestei zilei a distrus șapte puncte de control ale Forțelor Armate ale Ucrainei și cinci depozite cu muniție. De asemenea, 600 de persoane - fără să se precizeze dacă sunt civili sau soldați ucraineni - ar fi fost lichidate.

"În cursul zilei, au fost lovite șapte puncte de control, inclusiv brigada 66 mecanizată din zona Novomikhailovka, Regimentul 15 Artilerie de Rachete din zona Kurdyumivka a Republicii Populare Donețk, Brigada 102 Apărare Teritorială din zona Hulyaipole din regiunea Zaporojie, precum și 47 de unități de artilerie în poziții de tragere, forță de muncă și echipament militar ale Forțelor Armate ale Ucrainei în 212 districte", a declarat Igor Konashenkov, reprezentant oficial al Ministerului Apărării din Rusia, citat de agențiile de presă din Rusia

Potrivit acestuia, cinci depozite de muniții au fost distruse în interiorul granițelor regiunilor Donețk, Zaporojie, Dnipropetrovsk, Mykolaiv, precum și un punct logistic comun al forțelor armate ale Ucrainei în apropierea satului Orekhov din regiunea Zaporojie.

El a spus că sistemele de apărare aeriană au doborât șapte drone ucrainene.

"Ca urmare a acțiunilor ofensive ale forțelor aliate, pierderile Brigăzilor 68 Infanterie-Jaeger, 66 Infanterie Mecanizată și 56 Motorizate ale Forțelor Armate ale Ucrainei care operează în direcția Donețkului s-au ridicat la peste 600 de persoane", a declarat Konashenkov, fără să precizeze dacă e vorba de civili sau soldați ucraineni.

Potrivit acestuia, în plus, aproximativ 160 de militari ai Brigăzii 66 Mecanizate au refuzat să ia parte în continuare la ostilități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.