Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trece la amenințări nucleare: Vrea să ducă arme nucleare în Crimeea

bomba atomica

Scandalul dintre NATO şi Rusia pare fără sfârşit. Un înalt oficial al organizaţiei lansează atacuri extrem de dure la adresa oamenilor lui Vladimir Putin.

NATO susţine întărirea securităţii la Marea Neagră şi ia în calcul crearea unei flote multinaţionale formate din nave din România, Bulgaria şi Turcia. Declaraţiile au fost făcute la Bucureşti. Oficialul a mai precizat că Rusia este considerată una dintre principalele ameninţări la adresa Alianţei şi că se află în avantaj în Marea Neagră, după anexarea ilegală a Crimeei.

Citeşte şi: Cezar Preda, fost PDL, acum la PNL, atac la Klaus Iohannis: 'Dă o mână de ajutor PSD'

„Ei bine, nu consider că ar fi înţelept să fac un clasament, dar este clar că se numără printre principalele ameninţări la adresa Alianţei. Este o Rusie care nu mai respectă legile internaţionale sau principiile actului de la Helsinki, document care a fost redactat şi cu ajutorul Rusiei şi care vrea să folosească forţa pentru a schimba lucrurile pe teren”, spune Alexander Vershbow, secretarul general adjunct al NATO, conform Digi 24.

Citeşte şi: Marea Britanie anunță că va pune vize pentru români

Şi asta nu e tot. „Rusia are cu siguranţă capabilităţi importante, din punct de vedere numeric, în comparaţie cu cele pe care aliaţii le au la dispoziţie în mod normal. Rusia construieşte şi alte capabilităţi militare în peninsula ocupată Crimeea cuprinzând sisteme antiaeriene, sisteme aeriene ofensive, iau în considerare să pună sisteme de rachete balistice şi chiar să aducă înapoi în Crimeea arme nucleare, ceea ce ar fi un pas nedorit”, declară Alexander Vershbow.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.