Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia trimite scafandri să evalueze daunele la podul peste strâmtoarea Kerci - Pagube de până la opt milioane de dolari

ccbs.news
pod Kerci

Rusia trimite scafandri să evalueze daunele produse de explozia de sâmbătă la podul peste Strâmtoarea Kerci, a anunţat duminică vicepremierul rus Marat Husnullin, citat de Reuters. Misiunea urma să înceapă în zori, la ora locală 6 a.m. (03.00 GMT).

Podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, de teritoriul rus are un rol cheie în aprovizionarea forţelor ruse din sudul Ucrainei. Lung de 19 km, având şi o valoare simbolică, obiectivul a fost inaugurat cu fast de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, notează Agerpres.

Costul construcţiei a fost de circa 3,5 miliarde de dolari, iar Uniunea Asiguratorilor din Rusia a evaluat pagubele produse de explozia de sâmbătă la trei până la opt milioane de dolari (200-500 de milioane de ruble).

Putin a semnat sâmbătă un decret pentru întărirea securităţii podului şi a ordonat o anchetă privind explozia.

Ucrainenii, inclusiv la nivel oficial, şi-au exprimat satisfacţia pentru avarierea podului, dar nu au revendicat o eventuală acţiune de sabotaj, iar Moscova nu a făcut nicio acuzaţie.

"Situaţia poate fi gestionată - este neplăcută, dar nu fatală", a apreciat guvernatorul rus al Crimeei, Serghei Aksionov. "Desigur, s-au declanşat emoţii şi există o dorinţă sănătoasă de răzbunare", a adăugat el în faţa presei.

Potrivit lui Aksionov, peninsula dispune de rezerve de carburant pentru o lună şi de alimente pentru două luni. Ministerul apărării de la Moscova a susţinut că forţele ruse din sudul Ucrainei pot fi "complet aprovizionate" pe alte rute terestre şi maritime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.