Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia tună și fulgeră după sancțiunile Occidentului: 'Sunt un fel de taxă de independență! E un pretext pentru a împiedica Rusia'

lavrov

Sancțiunile economice sunt un fel de taxă asupra independenței, a declarat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov într-un interviu acordat presei ruse și străine, relatează TASS.

Lavrov a subliniat că Rusia este pregătită să lucreze în toate domeniile în care există o disponibilitate reciprocă de a desfășura afaceri pe baza unui echilibru de interese. "Vă asigur că acele țări care și-au interzis companiilor să lucreze în Federația Rusă au făcut acest lucru sub o presiune enormă. Ei spun acum: Trebuie să suferim, chiar dacă doar să dăm Rusiei o lecție", a adăugat ministrul rus de Externe.

Vezi si: Rusia le transmite un mesaj ucrainenilor: 'Popoarele care trăiesc acolo ar trebui să decidă viitorul Ucrainei'

Lavrov a remarcat declarația reprezentantului SUA, care a spus că Washingtonul nu vrea să permită creșterea prea rapidă a prețului petrolului, pentru că va fi benefic pentru Rusia. „Vedeți, nu pentru că benzina va fi scumpă la benzinării, iar alegătorul american va plăti un preț mai mare și, prin urmare, va experimenta o atitudine negativă față de autorități, ci pentru că va fi benefică pentru Rusia”, a spus ministrul.

Vezi si: Moment istoric în Rusia: cursul de schimb al dolarului a depășit pentru prima dată 110 de ruble; și euro a atins un maxim istoric

"Adică, creierul lor este ascuțit doar pentru un singur lucru: să pedepsească Rusia la maximum", a adăugat el. "Desigur, acest lucru are un efect asupra economiei, asupra sferei sociale. Dar vă asigur că vom rezolva toate aceste probleme pe care Occidentul ni le creează din dorință, subliniez încă o dată, nu pentru a ne asigura propria securitate, nu se pune deloc problema securității Occidentului, ci din dorința de a folosi Ucraina ca instrument și ca instrument, un pretext pentru a împiedica Rusia să se angajeze în politică independentă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.