Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric în Rusia: cursul de schimb al dolarului a depășit pentru prima dată 110 de ruble; și euro a atins un maxim istoric

rubla

Cursul de schimb al dolarului american la Bursa din Moscova și-a actualizat maximul istoric, după ce a crescut peste 110 ruble, potrivit datelor de tranzacționare de joi, 3 martie. Cursul de schimb euro și-a actualizat, de asemenea, maximul istoric, după ce a crescut peste 122,395 ruble, informează ziarul Izvestia.

De la 10:58 ora Moscovei, dolarul a crescut cu 7,57%, la 114,65 ruble, euro a accelerat creșterea cu 6,23%, la 122,6 ruble.

La deschiderea tranzacționării de joi, dolarul a scăzut cu opt ruble la 98,27 ruble. Cu o zi înainte, la începutul tranzacționării, cursul monedei naționale americane a scăzut și el la 96,23 ruble. Apoi, rubla a început să scadă din nou: dolarul a crescut la 104 ruble, euro  la 116 ruble.

De la ora 9 dimineața, pe 3 martie, Banca Rusiei a ordonat să perceapă un comision de 30% atunci când persoanele fizice cumpără dolari, euro și lire sterline la bursă.

Pe 1 martie, Pavel Samiev, economist și CEO al agenției de analiză BusinessDrom, a numit riscurile de hiperinflație în Rusia minime. Potrivit acestuia, majorarea ratei cheie a Băncii Centrale este singurul pas pe care autoritatea de reglementare l-ar putea face ca parte a noilor sancțiuni împotriva economiei ruse.

Vezi și: Revolta Occidentului împotriva Rusiei: harta sancțiunilor după invadarea Ucrainei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.