Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presa rusă de stat: Ucraina va arunca 'bomba murdară' peste zona de excludere de la Cernobîl

Radu Pop
hindustantimes.com
bomba murdara

Agenția rusă de stat Ria Novosti citează miercuri o sursă anonimă „familiarizată cu situația” care susține că regimul de la Kiev a finalizat deja pregătirile tehnice pentru a folosi o „bombă murdară”.

„Specialiștii întreprinderii ucrainene Yuzhmash au pregătit o rachetă tip Iskander care urmează să fie umplută cu material radioactiv, apoi ar fi aruncată peste zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl de către forțele ucrainene de apărare aeriană și o vor pune în seama forțelor armate ruse”, afirmă sursa citată de Ria Novosti.

Potrivit presei ruse, racheta a fost realizată având la bază proiectilul sistemului de rachete Tochka-U și „după doborârea rachetei, autoritățile de la Kiev intenționează să arate mass-mediei occidentale și ucrainene fragmente ale machetei și elementelor electronice ale presupusei rachete Iskander, pentru a convinge publicul occidental de vinovăția Rusiei”.

O bombă radiologică sau "bombă murdară" este formată din explozibili convenţionali înconjuraţi de materiale radioactive care sunt diseminate în praf în momentul exploziei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.