Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia URMĂREŞTE cu atenţie exerciţiile NATO din Marea Neagră

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a dat asigurări miercuri că urmăreşte îndeaproape exerciţiile NATO în Marea Neagră, la care participă vase din SUA, Spania şi Ucraina, transmite EFE, potrivit agerpres.

ALERTĂ - Comisia Europeană REACŢIONEAZĂ dur la ultimele evenimente din România

'În aceste momente vedem şi controlăm tot ceea ce se întâmplă acolo. Sperăm ca manevrele să se desfăşoare într-o atmosferă cât mai sigură, fără vreo sfidare la adresa Rusiei', a declarat Şoigu, citat de mass media locale. În orice caz, a insistat ministrul apărării rus, 'suntem pregătiţi să înfruntăm aceste sfidări', adăugând că au fost luate 'toate măsurile' pentru a supraveghea flotila aliată din Marea Neagră. 'În Marea Neagră a intrat şi continuă să intre o importantă flotilă de nave', a precizat Serghei Şoigu.

Exerciţiul multinaţional Sea Shield 17, programat să se desfăşoare în perioada 1-10 februarie, reuneşte 2.800 de militari din Bulgaria, Canada, Grecia, România, Spania, SUA, Turcia şi Ucraina, 16 nave de suprafaţă, un submarin şi zece aparate de zbor ale României şi partenerilor. În cadrul exerciţiului, vor fi puse în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor aeriene, submarine şi de suprafaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.