Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va folosi rute alternative prin Turcia pentru a transporta gaze naturale, dacă acordul de tranzit al gazelor cu Ucraina nu este reînnoit - Dmitri Peskov

cleanenergywire.org
gnl rusia

Dacă Ucraina nu reînnoiește acordul cu Rusia de a transporta gaze naturale pe teritoriul său, Moscova va folosi rute alternative și aprovizionare pe mare, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie energypress.gr.

Este de remarcat faptul că ruta prin Ucraina și conducta TurkStream sunt în prezent singurele două coridoare care aduc gaz rusesc în Europa, după perturbarea Nord Stream și a conductei prin Polonia în 2022.

Actualul acord pe cinci ani dintre Rusia și Ucraina expiră la sfârșitul anului 2024

Peskov a subliniat că, în caz de nereînnoire, atunci va fi necesară o revizuire a furnizării de gaze rusești. Toate acestea în timp ce surse din Ucraina estimează că nici măcar nu va intra în discuții cu Rusia pe această problemă specifică.

"Întrebarea este cum va ajunge acest gaz în Europa. Desigur, există rute alternative prin Turcia, sunt livrări de GNL, unde este cerere astăzi", a subliniat reprezentantul.

„Deci există alternative, dar în primul rând sunt deja angajate și, desigur, asta duce la schimbări în lanțul de aprovizionare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.