Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va înființa 20 de noi unități militare, drept răspuns la acțiunile NATO

vestidinrusia.ro
Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu

Ministerul Apărării al Rusia va înființa, în Districtul Militar de Vest (ZVO) circa 20 de noi formațiuni și unități militare, ca răspuns la acțiunile întreprinse de țările NATO, în frunte cu Statele Unite, pe direcția strategică vestică, a anunțat ministrul Apărării al Rusiei, generalul de armată Serghei Șoigu, la ședința colegiului ministerial, relatează agenția TASS.

El a arătat că pe direcția strategică vestică continuă să crească amenințarea militară – în frunte cu SUA, țările NATO au multiplicat misiunile de zbor ale aviației lor strategice, a sporit prezența navelor de război echipate cu rachete de croazieră, crește numărul exercițiilor acestora.

”Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate din lume și ne obligă să luăm măsuri adecvate de contracarare. Perfecționăm constant componența de luptă a trupelor. Până la sfârșitul anului, în Districtul Militar de Vest vor fi înființate aproximativ 20 de formațiuni și unități militare”, a spus ministrul.

El a precizat că respectivele activități organizatorice ”sunt sincronizate cu furnizarea de arme și tehnică militară moderne”. ”În cursul acestui an, pentru trupele din ZVO a fost planificată furnizarea a circa 2000 de unități de arme”, a precizat Șoigu.

Șeful Ministerului Apărării a anunțat, totodată, că, pe lângă formarea de noi unități și pe lângă furnizarea de armament modern, Forțele Armate ale Rusiei perfecționează constant instruirea personalului și a organelor de conducere militară. ”Navele Flotei Baltice și-au intensificat cu 30% antrenamentele pentru misiunile de pregătire de luptă. Au fost îndeplinite 200 de exerciții cu utilizarea diferitelor tipuri de arme. Numărul orelor de zbor al aviației Districtului a crescut cu 4%”, a arătat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.