Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va produce vaccinul Sputnik V în India: 100 de milioane de doze vor fi fabricate anual

vaccin Sputnik V

Fondul rus de investiţii directe (RDIF), care deţine patentul producţiei vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V, a anunţat luni încheierea unui acord cu compania indiană Panacea Biotec pentru producţia a 100 de milioane de doze pe an din acest vaccin, relatează agenţia EFE, potrivit AGERPRES.

Producţia vaccinului Sputnik V în fabricile Panacea Biotec va permite furnizarea acestui ser către clienţii internaţionali ai RDIF, potrivit unui comunicat emis de acest organism.

India a fost printre primele ţări contactate de Rusia pentru producerea vaccinului Sputnik V, autorizat până în prezent în 59 de ţări.

Rusia aşteaptă sosirea curând a unei delegaţii a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), care la începutul lunii martie a iniţiat procesul de evaluare a vaccinului Sputnik V în vedere unei posibile autorizări a acestuia în UE.

Din luna mai, vaccinul rusesc va fi produs de asemenea în Italia, în urma unui acord încheiat între compania farmaceutică italiano-elveţiană Adienne Pharma & Biotech şi fondul rus. Acesta din urmă a semnat până în prezent contracte cu companii farmaceutice din Brazilia, China, Iran, Coreea de Sud, Kazahstan şi Belarus pentru producţia în total a circa 1,4 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.