Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să construiască o 'bancă de ostatici' americani

fsb

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) încearcă să supravegheze toate persoanele cu pașaport american care vin în Rusia, potrivit jurnalistului rus de investigații Andrei Soldatov citat de CNN.

„Scopul principal al întregii operațiuni este de a construi o bancă de ostatici cu pașapoarte americane”, a declarat acesta. El a adăugat că Moscova o va folosi „ca pârghie” în orice negocieri viitoare.

Afirmațiile vin ca reacție la cazul unei americance de origine rusă, Ksnia Karelina, arestată când s-a întors în orașul ei natal din Rusia pentru a-și vedea bunicii. Ea a fost acuzată de trădare pentru că ar fi donat 51 de dolari unei organizații caritabile ucrainene

Opinia unui fost angajat al lui Putin

Fostul redactor de discursuri al lui Vladimir Putin, Abbas Galliamov, a declarat la rândul său, la CNN, că succesul Rusiei în Avdiivka va fi un factor cheie pentru "suprimarea nemulțumirilor" și "consolidarea poziției interne a lui Putin" înainte de alegerile din Rusia.

Această victorie militară i-a oferit "o injecție suplimentară de legitimitate" și este foarte benefică pentru campania sa prezidențială.

Vorbind despre persoanele care ar fi fost reținute în Rusia din cauza unor priveghiuri pentru Aleksei Navalnîi, Abbas Galliamov a spus că "mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întoarce cu siguranță împotriva sa" și că Vladimir Putin încearcă să scape de toți liderii opoziției pentru ca cel puțin nemulțumirea din societatea rusă să fie "nestructurată", "dezorganizată" și "fără lider" înainte de viitoarele alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.