Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să dribleze SUSPENDAREA: Cum poate concura la Mondialul de Fotbal, deși are INTERZIS

rusia fotbal nationala

Rusia ar putea concura la Campionatul Mondial de fotbal din 2022 în calitate de "stat neutru", scrie Daily Mail, în urma deciziei Agenției Mondiale Antidoping (WADA) de a suspenda țara pentru patru ani din toate competițiile sportive majore.

Rusia a fost informată, luni, că nu va putea concura la Campionatul Mondial de fotbal din 2022, care va avea loc în Qatar, dar nici la Jocurile Olimpice din 2020. Totuși, FIFA nu ar fi scos din calcul posibilitatea ca un așa numit "stat neutru" să participe la Campionatul Mondial din 2022, fără a beneficia de numele, imnul și drapelul Rusiei, informează mediafax.ro.

Citește și: Raluca Turcan: ‘Românii puteau trăi ca «afară», dacă dezvoltarea țării nu era frânată de corupție’

WADA a transmis că Rusia poate evolua sub titulatura obișnuită în preliminariile Campionatului Mondial din 2022, însă, în cazul în care va obține calificarea, țara ar putea fi reprezentată de un "stat neutru", format din fotbaliști ruși. Potrivit sursei citate, FIFA și WADA vor discuta acest aspect, Agenția Mondială Antidoping având puterea decizională în acest caz.

Rusia are 21 de de zile la dispoziție să facă apel la sancțiunea impusă de WADA, care prevede ca țara să fie suspendată timp de patru ani de la competițiile sportive majore.

Citește și: Florin Cîțu face dezvăluiri bombă: Unele din faptele predeceseorilor mei sunt grave

Rusia va putea participa la Campionatul European din 2020, unde va și organiza câteva meciuri, dat fiind faptul că UEFA nu este considerată un organizator major de evenimente.

WADA a decis, luni, excluderea Rusiei din toate competiţiile majore de sport pentru patru ani, din cauza problemelor de dopaj. Astfel, ce se preconiza iniţial, faptul că nu va participa la Jocurile Olimpice din 2020 şi 2022 şi Cupa Mondială de Fotbal din 2022, s-a adeverit. Rusia a fost acuzată că a ascuns mii de rezultate pozitive la testele antidoping ale sportivilor

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

Totuşi, sportivii pot concura ”pe cont propriu”, iar eventualele performanţe pe care le pot obţine, nu vor fi trecute în dreptul Rusiei. Acest lucru s-a întâmplat la Jocurile Olimpice din 2018, când nu mai puţin de 168 de sportivi au concurat sub steag neutru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.