DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Rusia vrea să INTERZICĂ monedele cripto: îngrijorări pentru organizațiile anti-sistem

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Banca Rusiei a propus o opțiune dură pentru reglementarea pieței criptomonedelor. Și anume, să impună interdicții asupra majorității operațiunilor cripto: minerit, emisie, circulație, schimb, informează Interfax. Unele publicații din Rusia scriu că toate acestea sunt pentru a priva organizațiile considerate indezirabile, inclusiv din mass-media, de acces la finanțare (astfel de finanțări sunt greu de urmărit).

Criptomonedele în Rusia nu sunt reglementate de lege. „Aceasta înseamnă că schimbătoarele de criptomonede, schimburile criptografice, platformele P2P și alți operatori ai pieței criptomonedei se află în afara domeniului juridic. În același timp, legea CFA interzice utilizarea monedelor digitale ca mijloc de plată pe teritoriul Rusiei”, a reamintit Banca Centrală a Rusiei.

Potrivit autorității de reglementare, ar trebui introdusă răspunderea pentru încălcarea interdicției legale privind utilizarea criptomonedelor ca mijloc de plată pentru bunuri, lucrări și servicii vândute și cumpărate de persoane juridice rezidente și persoane fizice.

De asemenea, este necesar să se stabilească o interdicție privind organizarea emiterii, eliberării, organizării circulației cripto-monedelor (inclusiv cripto-schimbătoare, cripto-schimbătoare și platforme P2P) în Rusia și stabilirea răspunderii pentru încălcarea acestei reguli.

Vezi și: Viitorul se întâmplă în Elveţia: Încep plăţile cu moneda digitală

„Ar trebui dezvoltate mecanisme de identificare a tranzacțiilor și a persoanelor care le efectuează după introducerea interdicției; ar trebui dezvoltate mecanisme de blocare a operațiunilor care vizează cumpărarea sau vânzarea de criptomonede pentru monedă fiat. Ar trebui identificat un organism (organisme) autorizat, care i se încredințează autoritatea de a implementa măsuri”, notează Banca Centrală.

În plus, Banca Rusiei propune introducerea unei interdicții a investițiilor de către organizațiile financiare în criptomonede și instrumente aferente, precum și a utilizării intermediarilor financiari ruși și a infrastructurii pieței pentru orice operațiuni cu criptomonede (achiziție, efectuarea de plăți și transferuri, înstrăinare).

Banca Centrală vede, de asemenea, riscuri semnificative pentru economie și stabilitatea financiară în minerit de criptomonede. „Potrivit Băncii Rusiei, cea mai bună soluție este introducerea unei interdicții privind mineritul de criptomonede în Rusia”, se arată în raport.

Volumul operațiunilor cu criptomonede, potrivit unui sondaj al băncilor, poate ajunge la 5 miliarde de dolari pe an (aproximativ 350 de miliarde de ruble), notează raportul băncii.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.