Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să pună mâna pe o localitate strategică din Ucraina: Lupte grele la Ceasov Iar

infografic atacuri ucraina 11 aprilie 2024

Comandantul-şef al forţelor armate ucrainene, Oleksandr Sârski, a afirmat duminica aceasta că trupele care apără oraşul Ceasov Iar (Ceasiv Iar), un punct fierbinte al frontului de est, au primit armament suplimentar pentru a contracara mai bine ofensiva armatei ruse, care vrea să ocupe această localitate strategică, informează AFP.

"Au fost luate măsuri pentru a întări în mod semnificativ brigăzile cu muniţii, drone şi echipamente de război electronic", a scris Sîrski pe Facebook, afirmând că a întreprins o vizită la unităţile militare vizate, scrie agerpres.ro.

Cu o zi înainte, el a informat că situaţia de pe frontul de est "s-a deteriorat considerabil", susţinând că soldaţii ruşi îşi intensifică presiunea în direcţia Ceasov Iar.

Dacă ar ocupa acest oraş, soldaţii ruşi ar putea apoi să avanseze în regiune. Localitatea se află la mai puţin de 30 km sud-est de Kramatorsk, principalul oraş din regiune aflat sub control ucrainean şi un important nod feroviar şi logistic pentru armata ucraineană.

Duminică, Sîrski a mai spus că Rusia "îşi concentrează eforturile pentru a străpunge liniile de apărare ucrainene la vest de Bahmut", evocând acest oraş ocupat de ruşi în luna mai 2023, în urma unei bătălii extrem de sângeroase şi distrugătoare.

Sîrski a precizat că scopul comandamentului militar rus este de a "ocupa Ceasov Iar" înainte de 9 mai, ziua în care Rusia marchează victoria împotriva Germaniei naziste.

Astfel, Rusia vrea "să creeze condiţii pentru o avansare mai în adânc" spre Kramatorsk, a mai declarat comandantul-şef ucrainean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.